тел.:0888792737   ел.поща:office@arco-ruse.bg

Скоростни кутии

Арко ООД има дългогодишен опит в проектирането, пресмятането и изработването на зъбни предавки за състезателни скоростни кутии и нашата фирма се е доказала като надежден партньор при работата ни с клиенти от моторните спортове. Предлагаме предварителни консултации за оптимизирането на скоростни кутии на Вашите спортни и състезателни автомобили, като можем да проектираме нови зъбни предавки, реализиращи зададени от клиента предавателни числа на съответните скорости.

Капацитетът ни за проектиране и изработване на зъбни детайли дава възможности за производство както на разпространените в повечето спортни скоростни кутии предавки тип „дог бокс“, така и на по-традиционните предавки със синхронизатори. Предлагаме и различни опции относно типа на зъбите на предавките в скоростните кутии – правозъби или с наклонени зъби. Имаме опит в производството на зъбни предавки както за секвенциални (SEQ) скоростни кутии, така и на традиционните H-образни такива.


Зъбните предавки се изработват при доказана технология, гарантираща високо качество на зъбните колела. Ние използваме специална цементуема стомана и подлагаме зъбните колела на подходящата термична обработка – цементация и закалка. Това позволява образуването на твърд слой по повърхността на зъбите, докато сърцевината остава по-мека и гъвкава – свойство, необходимо за качествената работа на скоростните кутии.


Повече информация относно работата ни по скоростни кутии можете да откриете на Фейсбук страницата ни.